Info

Bokbanditerna

En helt oberoende podcast som recenserar litteratur efter eget tycke och smak. Ungefär så långt ifrån Babel som man kan komma inom samma genre. Tom & Nils bjuder på underhållning för alla. Facebook: Bokbanditerna Mejl: bokbanditerna@gmail.com Instagram: bokbanditerna
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Bokbanditerna
2020
May
April
February


2019
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2018
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
August
June
May
April
March
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2015
Dec 13, 2015

Vi testar ny inspelningsteknik över skype och pratar om Mördar Anders och planerar demonstration. Långholmens stoltheter Jailbird Singers och danskt julbord står också på agendan.

Dec 7, 2015

Nu är det snart jul! Vi har varit på teaterföreställningar och läst skräckboken "Kvinnan på tåget". En alkoholiserad kvinnan som åker fram och tillbaka, varje dag, till ett jobb som hon inte har. En annorlunda början, som slutar i en läskig thrillerdeckare. Lyssna! 

Nov 25, 2015

Det 33e avsnittet bjuder på en recension av Alex och Sigges bok Tid. Som vanligt får ni veta mer om författarna och vi bjuder på andra intressanta ämnen såsom Augustpriset och Årets julklapp.

Nov 10, 2015

Henry Bronett gästar Bokbanditerna och bjuder på intressanta reflektioner kring livet och döden med utgång i hans nya bok Kaddish. Vi får inblick i den judiska kulturen och Henry tipsar om sina favoritförfattare. Vi får också höra om hur hans egna kreativa process ser ut. Vi får be om största möjliga tystnad! Mycket nöje!

Oct 29, 2015

Spektakulärt avsnitt tillsammans med vår gäst och Doktorn i Kriminologi, Sven Granath. Vi benar ut vad som skiljer verklighetens mordfall mot litteraturens, samt får berättat för oss hur kriminaliteten i Sverige ser ut och hur den har förändrats. Sven berättar också  hur hans intresse för kriminaliteten uppstod och varför den fortsätter att intressera honom, liksom många andra. Dessutom får vi en hel del boktips så klart. Mycket nöje! 

Oct 23, 2015

Morsning korsning! Bokbanditerna är tillbaka. I dagens avsnitt diskuterar vi boken "Ensam på Mars" och berättar hur det gick till när Andy Weir(författaren alltså) släppte den. 

Oct 7, 2015

Förbluffande fakta om dig och dina förfäder! Ensam är inte stark och 5 av 5 i betyg. Det här avsnittet får du inte missa. Yuval Noah Hararis bok Sapiens recenseras och vi hinner inte med så mycket annat. Mycket nöje! 

Sep 29, 2015

Nu är vi äntligen tillbaka! I detta avsnitt mumsar vi belåtna på en nybakadsockerkaka, njuter av brittsommaren och recenserar David Lagercrantz försök till fylla ut den stora Stieg Larsson kostymen. Nils blir förvirrad av namnen Kalle Blomqvist, Mikael Blomqvist och Mikael Nyqvist. Men det spelar mindre roll när Tom guidar oss igenom vad "Det som inte dödar oss" handlar om. Mycket nöje!

Aug 27, 2015

Den nya Millenium boken är här! Och vi firar det med att släppa lite annat sprängstoff, nämligen Bombmannens testamente! Historien om den tillsynes helt vanlige tjänstemannen, Lars Tingström, som fullständigt går bannanas på samhället med hjälp av dynamit och sprängdeg. Möjligtvis får vi även en förklaring till Palmemordet när  vi ändå håller på. Mycket nöje! 

Aug 18, 2015

Nisse har läst historien om jakten på den obskyra polischefen som dolde mörka hemligheter. Via spaningar och Telefik upptäcks en sann dubbalnatur. Läskigt men också spännande. Vi passar även på att ge några filmtips - gamla som nya. Kulturproppat med andra ord. Lyssna för guds skull! / Tom Bombadil

Aug 4, 2015

Det här avsnittet tillägnas en ungdomsklassiker av rang. Tom har ånyo läst sin barndoms favoritbok, nämligen Häxorna av Roald Dahl. Vikingen som bgravdes tillsammans med en elsåg. Boken visar sig ha mycket att bjuda på även för vuxna läsare. Andra ämnen som berörs är Peter Siepen i pridetåget och smygreklam i avslappnade miljöer.

Jul 21, 2015

Nu är det dags för ett historiaavsnitt. Närmare bestämt om Katarina den stora, den mäktiga kvinnan i Ryssland. Nils blir eld och lågor och Tom lyssnar nyfiket. Ibland är det inte helt lätt att hänga med, men boken är skriven på utrikiska så det gör inte så mycket. Förutom Katarina talar vi om ACDC och den nya dasnska tv-serien 1864. 

Jul 8, 2015

Nu är det sommar! Inspelningen är en veckad gammal och det är därför vi också sitter och svettas i studion. Kan man knappt tro om man tittar ut i dag. Tom har i alla fall läst Expeditionen: min kärlekshistoria av författaren och läkaren Bea Uusma. Han ger den ett toppenbetyg och vi får reda på vad den handlar om. 

 

Jul 4, 2015

I detta avsnitt gästas vi av Raul Wallenbergpristagaren 2014, Emir Selimi. Vi får lära oss om Romernas kutur och platser i samhället, såväl i dag som genom historien. Vi får även ta del av Emirs egna fantastiska och osannolika historia. Mycket viktigt och intressant avsnitt! 

Jun 23, 2015

Pensionärsligan är ute på nya äventyr i det heta sommartipset: låna är silver, råna är guld. En blanding av ett modernt Robinhood-drama och en humoristisk saga om virila pensionärer. Utöver boken så pratar vi om Midsommar, prinsbröllop och Donald Trumps presidentkampanj. 

Jun 12, 2015

Jubileumavsnitt! I det tjugoende avsnittet av Bokbanditerna firar vi genom att prata finska, skänka en tanke till Christopher Lee, gratulera ett brudpar i Halland och gå igenom vad en juicediet egentligen kan göra för Tom. Mycket nöje!

Jun 5, 2015

I denna vecka presenterar vi den omdebatterade debutanten Mikaela Bley och hennes bok Lycke. En spänningsroman som utspelar sig mitt på Östermalm i Stockholm. Tom rasar också över tv4 nya webbsatsning och trollkarlar förbryllar honom. 

May 29, 2015

Måns har vunnit Meoldifestivalen, David Lagercrantz har hittat på Zlatancitat och Nils har läst den svårrecenserande boken Stoner. Stonerälskare har enda sen 60-talet brottats med att förklara vad som är så bra med John Williams bok. Nu har den äntligen slagit! Men vad är det som är så bra med den? 

May 22, 2015

I det här avsnittet tar det ovanligt lång tid innan vi kommer in på dagens bok, Varg bland vargar, och det har sin förklaring i att vi tidigare har pratat om författaren Hans Fallada, i avsnitt 2. I stället inleder vi med att diskutera Hemvärnet, dating-appar och golf. Tillslut kommer vi dock in på boken och benar ut vad denna tegelsten handlar om och varför den har dominerat topplistorna under våren. Mycket nöje!  

May 14, 2015

I det här avsnittet får vi en inblick i bokförlagens magiska värld och förlagschefen, Susanne Hamilton, ger tips om hur du ska göra för att bli publicerad. Vi svarar även på svåra frågor tillsammans, som "Varför man ska läsa" och "hur man uppmuntrar till läsande". Mycket nöje!

May 6, 2015

Nu blir det historia. Spännande historia. Historieförfalskning och dialektala misstag i den svenska filmindustrin. Vi pratar om historikernas gossen Ruda, Christopher O'regan och en av hans spännande romaner Kärlekens krigare.  

Apr 29, 2015

Dagens gäst heter Mette Hoffman Bang. Hon berättar om sig själv, vad hon har gjort och vad hon gör just nu. Denna själaglada kvinna talar även om självpublicering, författar-communities och läxar upp oss på feminism. Mycket nöje! 

Apr 22, 2015

Avsnitt 13 handlar om vårt tarmsystem, hur man äter hälsosamt och råttor. Bland annat berättar vi hur man ska gå på toaletten på bästa sättet, kulturnatten i Sthlm och hur långa tarmarna är om man lägger ut dem på gatan.   

Apr 15, 2015

I detta avsnitt talar vi om Dalai Lama, Moder Theresa, granatreplikor och favoritgeneraler genom tiderna. Utöver dessa sidoämnen behandlar vi också bokserien Operation Garbo, dess aktualitet i dag, och pseudonymen Harry Winter. 

Apr 9, 2015

Påsken är över, våren är här och vi pratar om olycklig kärlek. Vem är kulturmannen? 4lax för en visdomstand och Toms förmåga att säga fina ord. Allt detta och mycket mer i detta mastodontavsnitt. Tuna in! 

1 2 Next »